Očuvanje pšenice

Vegetacijsko razdoblje biljke započinje klijavošću, kojoj prethodi apsorpcija određene količine vode iz tla. 
Iz natečenog poziva, korijenje koje se proširilo na dno i stabljike koje idu na površinu praska.
U ovoj fazi, u pozivima, kao i u drugim dijelovima zrna, postoje velike promjene u biokemijskoj i koloidnoj prirodi. U fazi razvoja pšenice, bitno je da se dobro opskrbljuje hranjivim tvarima, stoga preporučujemo prvu prihranu pšenice Slavolom u iznosu od 7 litara po hektaru.
Ako je tijekom zime bilo nepovoljnih vremenskih uvjeta za pšenicu, odnosno golomrazica ili je pala pšenica (ležala u vodi), naša preporuka je, u svrhu bržeg oporavka biljke,
primjena amixola - aminokiseline potpuno prirodnog podrijetla, folijarno, pri koncentraciji 2 do 3 litre po hektaru. U fazi sadnje i cvatnje biljke, koja počinje generativno, tj. reproduktivno razdoblje na vrhu stabla, formira se cvijet s velikim brojem cvjetova.
Jedan ili više cvjetova čine klasike koji čine osnovne elemente klase. Upravo te faze, zbog svoje specifičnosti i činjenice da se u njima određuje djelomični i potencijalni potencijal prinosa,
idealno za druge prihranu pšenice Slavol, također u koncentraciji od 7l po hektaru, a osim povećanja potencijala prinosa, možemo utjecati na kvalitetu zrna i hektara pšenice. Ako se, međutim, u tim fazama razvoja, pojavi grada, napadaju bolesti i štetnika dogode nepovoljni klimatski uvjeti, preporučujemo uporabu Amixola u koncentraciji od 2 do 3 litre po hektaru kako bi biljka lakše prevladala takve stresne uvjete.