Agrounik


AGROUNIK d.o.o. bavi se znanstveno-istraživačkim radom na području biotehnologije, proizvodnjom, distribucijom i prodajom mikrobioloških preparata s primjenom u poljoprivrednoj proizvodnji. Agrounik u svom proizvodnom asortimanu ima 12 registriranih i certificiranih proizvoda koji se primjenjuju kao biofertilizatori i kao inokulanti za pripremu silaže. Svi su preparati intelektualno vlasništvo Agrounika i zaštićeni su patentom.

Industrijska proizvodnja mikrobiološkog gnojiva Slavol započeta je 2005. godine po recepturi prof. dr. Snežane Đorđević. Sjedište tvrtke i proizvodni pogon nalaze se u Šimanovcima, pokraj autoceste Beograd-Šid.

Distribucija proizvodnog programa, kao i edukacija potrošača na teritoriju Srbije, vrši se putem distribucijskih centara u Beogradu, Bečeju, Novom Sadu, Somboru, Zrenjaninu, Beloj Crkvi, Loznici, Smederevu, Čačku, Kruševcu. U Hrvatskoj je Agrounik osnovao predstavništvo – tvrtku Agro-nika sa sjedištem u Vukovaru, a u Bosni i Hercegovini predstavništvo – Agrounik u Bijeljini.

Misija

Agrounik se bavi znanstveno-istraživačkim radom na području biotehnologije i proizvodnjom, distribucijom  i prodajom inovativnih mikrobioloških gnojiva I biostimulatora.

Vizija

Vizija tvrtke Agrounik je postati lider na tržištu zapadnog Balkana u istraživanju, razvoju ,  proizvodnji, distribuciji i prodaji mikrobioloških i organskih gnojiva u narednih 5 godina.

Naših 10 vrijednosti

Znanstveni rad. Posvećenost znanstveno-istraživačkom radu predstavlja srž našeg potencijala za dalji rast i razvoj.
Inovativnost. Posvećeni smo razvoju novih inovativnih proizvoda kako bi utjecali na razvoj tržišta i znanosti.
Stručnost zaposlenih. Našu tvrtku sačinjavaju ljudi s iskustvom na različitim područjima poljoprivrede i znanosti.
Međuljudski odnosi. Trudimo se održati pozitivnu radnu atmosferu u okviru organizacije.
Kvaliteta. Kvaliteta naših proizvoda mjeri se visinom prinosa i kvalitetom usjeva.
Operativna učinkovitost.  Vodimo računa o troškovima i sagledavamo povratnu vrijednost svojih ulaganja.
Etičnost.  Poštujemo principe etičkog ponašanja i  dogovore sa svojim klijentima i partnerima, kao i sa svim drugim internim i eksternim dioničarima.
Orijentacija na rezultat. Inzistiramo na jasnoj odgovornosti za ostvarenje planiranog rezultata.
Liderstvo. Smatramo da biti prvi u nečemu, imati hrabrosti i volje kao i imati viziju kako stići do cilja predstavlja komparativnu prednost u današnjem dinamičnom okruženju.
Vrijednost za vlasnika. Preduvjet distribucije vrijednosti na dioničare održivo je stvaranje vrijednosti za vlasnike.

 

      

Agrounik, osim u Hrvatsku i BiH, izvozi i u Sloveniju, Makedoniju, Crnu Goru, Bugarsku i Grčku. Posjedujemo certifikate i dozvolu Ministarstva poljoprivrede Danske,za uvoz naših proizvoda, što otvara mogućnosti proširenja izvoza i u ostale zemlje EU. U tijeku je registracija naših proizvoda u Rusiji i Americi.

PROIZVODNJA


Proizvodnja se obavlja u novoizgrađenoj industrijskoj sali na 2100 m2. Proizvodni pogon opremljen je najsuvremenijim fermentorima za industrijsko umnožavanje mikroorganizama i dobivanje njihovih metabolita. Suvremene elektronski kontrolirane linije za pakiranje omogućuju učinkovito i pouzdano pakiranje proizvoda u različite tipove ambalaža. Skladišni prostor opremljen je paletnim skladištem i kontroliranim uvjetima za čuvanje i skladištenje gotovog proizvoda. Kontrola proizvodnog procesa vrši se u suvremeno opremljenim laboratorijima za mikrobiologiju i fiziologiju biljaka. Kontrola kvalitete poluproizvoda i gotovog proizvoda vrši se u svakoj definiranoj fazi proizvodnog ciklusa.

Posjedujemo HACCP certifikat koji jamči standard kvalitete u svakoj fazi proizvodnje i maksimalnu sigurnost premine naših proizvoda u poljoprivrednoj proizvodnji. Također, posjedujemo certifikat za primjenu naših proizvoda u organskoj proizvodnji.

                                

ZNANSTVENO–ISTRAŽIVAČKI RAD


Agrounik sudjeluje u projektima Ministarstva za znanost i tehnološki razvoj, Ministarstva poljoprivrede i Starproject-a Svjetske banke, a surađuje s Poljoprivrednim fakultetima u Zemunu, Novom Sadu, Osijeku, Podgorici i Skopju, Institutima u Smederevskoj Palanci, Čačku i Osijeku, kao i s brojnim poljoprivrednim stručnim službama u Srbiji. Kako bi rezultati istraživanja bili dostupni i poljoprivrednim proizvođačima, svake se godine tiskaju brošure s rezultatima ogleda, organiziraju se stručna predavanja, vrši edukacija o prednostima premine naše tehnologije u organskoj i konvencionalnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

U tvrtki Agrounik u stalnom je radnom odnosu 18 inženjera poljoprivrede (Srbija, Hrvatska i BIH) koji su u svakodnevnom kontaktu s poljoprivrednim proizvođačima, prenose i primjenjuju rezultate znanstvenog rada, vrše edukaciju i distribuciju proizvoda.

Na taj je način ostvaren moto ,,Znanost od laboratorija do oranice’’