Agro-Nika na danima soje u Osijeku

05.07.2019

Agro-Nika na danima soje u Osijeku

Veća klijavost sjemena, bolje razvijen korijenov sustav, bolji rast i razvoj biljke, kao i u konačnici sam veći prinos soje, rezultati su primjene preparata Rizol za soju i Slavol iz kompanije Agro-Nika d.o.o. u odnosu na kontrolu tj. ne tretirane soje s navedenim preparatima.

U ovo su mogli uvjeriti proizvođači i oplemenjivači soje kao i distributeri koji su bili posjetitelji drugog po redu dana polja soje koji se održao 28. Lipnja 2019. na proizvodnim površinama Poljoprivrednog instituta u Osijeku čiji je sponzor bila i tvrtka Agro-Nika d.o.o. iz Vukovara, a u organizaciji udruženja Danube Soya .

Odlične rezultate, na pokusnom polju pred okupljenim proizvođačima, kompanije Agro-Nika d.o.o. predstavio je regionalni menadžer za Osječko-baranjsku županiju dipl. inž. Goran Mikulić.

 

RIZOL ZA SOJU je mikrobiološko gnojivo koji se koristi za inokulaciju sjemena soje s bakterijama koje fiksiraju dušik i formiraju kvržice na korijenu soje. Primjenom ovoga preparata dobiti ćete uspješno formiranje kvržica na i u korijenu soje; veću klijavost sjemena; poboljšano usvajanje N, P i K; razvijen korijenov sustav; povećani prinos.

Prilikom vađenja kontrolnih uzoraka dipl. Ing. Goran Mikulić odgovarao je na sva  postavljena pitanja vezana za primjenu Agro-Nikinih preparata te još jednom objasnio sve prednosti ovakvog načina gnojenja.

Druženje nastavilo se uz predavanje o kompletnom asortimanu proizvoda  Agro-Nika d.o.o.,  te uz svečani ručak na kojemu su se razmjenjivala iskustva u poljoprivrednoj  proizvodnji i korištenju Rizola za soju i Slavola – preparata za bolji prinos, ali i zdravije poljoprivredne proizvode.